A kevesebb az új több

Csak egyszerűen!

Csak egyszerűen!

Hétvégi pihenő - 4. hét

2015. január 24. - Hujber Tünde

Mi történt a héten a blogban?

Ezt a hetet hétfőn egy rácsodálkozással és egy kérdéssel kezdtük: vajon mekkora lehet a világ legkisebb miniháza? Kedden élesben is elkezdődött a Kihívás 2015, bemutattam az én idei első listámat, amiből megtudhattad, mi az a 8 dolog, amitől én idén már megszabadultam. Itt az ideje, hogy ti is beszálljatok a játékba, ahol nyeremények is vannak! Szerdán sok látogatót vonzott a lista, amiből megtudhattátok, mi az a 10 dolog, amit megtanulhatunk, ha miniházba költözünk. Csütörtökön néhány jótanács következett azoknak, akik megfogadták, hogy idén többet fognak olvasni. És végül pénteken jött a hét kérdése, hogy tulajdonképpen hol kezdődik a pénzügyi tudatosság? Igen érdekes kommenteket írtatok, ezért a jövő héten külön posztban válaszolni is fogok rájuk.

És mi történt a nagyvilágban?

Hát nem meglepő, hogy a Louis Vuitton-szemetes van tele? Ha egyszer az a menőbb!

Érdekes és hasznos app jelent meg az "app-piacon". Bár az a része, ami kiszámolja, hogy eddig mennyit fogyasztottál gázból, vízből, villanyból), és valószínűleg mennyit fogsz még fogyasztani a hó végéig egy sima excelben is vezethető, addig a másik funkciója, ami megmondja, hogy hol kaphattad volna meg olcsóbban ugyanazt, már újszerű. Persze azért csínján kell bánni vele, nem hiszem, hogy érdemes lenne havonta váltogatni a szolgáltatókat, hiszen a váltásnak költsége is van, de ha hosszabb időn keresztül elemzed a fogyasztásod, és mindig az jön ki, hogy máshonnan vásárolva olcsóbb lenne, lehet, hogy érdemes megfontolni a váltást - már ahol van erre lehetőség.

Különleges majdnem-miniház koncepciót mutatott be a tinyhousetalk.com. Szétnyíló ház, rengeteg napelemmel. Mi a véleményetek? Néhány képet mutatok galériában, a többi kép a szétnyitás folyamatáról a cikkben látható.

Nem minden miniháznak kell kocka alakúnak lennie. Van egy miniházkészítő cég, akik kifejezetten arra a szakosodtak, hogy ívelt elemekre építsék fel a standard miniházat. További képeket a cikkben és az archedcabins.com-on láthattok.

 

És végül az idézet, ezúttal egy alapműből, amit minden önkéntesen egyszerűsödni vágyónak kötelező elolvasnia. Ez nem más, mint Thoreau Waldenje.

Az íróasztalomon három darab mészkövet tartogattam, de megijedtem, látván, hogy naponta le kell porolnom, amikor elmém bútorzata még mind porolatlan - és útálkozva kidobtam az ablakon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr857082165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása