A kevesebb az új több

Csak egyszerűen!

Csak egyszerűen!

Lehet-e élni nyolc négyzetméteren?

2014. november 10. - Hujber Tünde

Várom a véleményeteket a videóban látható lakásról.

Tiny apartment in Paris (8sqm only) from Kitoko Studio on Vimeo.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr606878617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SchLady 2014.12.16. 14:37:42

Szeretem a praktikus ötleteket, és ebbe a helykihasználás és többfunkciós megoldások is beletartoznak, mint például a fedett mosogató, ami a legnagyobb meglepetés volt a videóban. Tetszik az ilyenfajta életmód már azért is, mert a legszükségesebbnél több holmit nem tud elpakolni az ember, nincs mi porosodjon, és folyton változik a lakás kinézete attól függően, hogy például épp ki van húzva az asztal vagy a lépcső, hogy csak ennél a videónál maradjak. Néhány napig megszállni egy ekkora lakásban biztos élmény lenne nekem, nem beszélve arról, hogy az ember nincs egyszerre két szobában, tehát annak, akinek egy lakótér elég a kényelmes élethez, és nem unja meg könnyen a környezetét (ami előfordulhat), akkor kellemes lehet egy ekkora lakás is, ha minden van benne. Nyilván nem nagycsaládnak való, de nem is mindig ebből kell kiindulni, mint azt sokan teszik (már a kommentelők között is), hanem abból, hogy van, aki nem vágyik nagyobbra, nem unja, és az életkörülményeiből fakadóan nem is akar egyelőre nagyobbat, se többszobásat, mert meg van elégedve ezzel is (és nem lekicsinylően értem, hogy "hááát... jó ez is..."). Már ez is egyfajta "helykihasználás", mint amikor kétszemélyes asztalhoz ülünk egy étteremben, mert ketten vagyunk. :)

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.02.11. 07:10:19

Luxuslakas. Mert Parizsban van. Mindegy a merete, a lokacio miatt mindenkeppen luxusnak szamit, hiszen a vilag egyik legmagasabb negyzetmeter arat fizeti erte az ember.
A hellyel sporolas csak egy aspektus, miert nem koltozik oda, ahol nem kell a hellyel ennyire takarekoskodni?

Aki lakott kollegiumban, annak ez nem kihivas, sot mobdhatnank feludules is :)
A furdoszobaban azert a szellozest remelem megoldottak. Vizpara, szagok.
Nekem eletem fiatalabb eveiben messze nagyobb hely kellett csak a konyveim elhelyezesehez, mint ennek a kis lakasnak az alapterulete. Az e-book korszakban mar eleg egy e-book olvaso. Szerencsere szepirodalmat mar nem olvasok, igy idot es energiat, helyet takaritok meg.
Aki kepes a lomok, ruhak, fogyasztasi cikkek halmozasat elkerulni, annak jo lehet ez. Ja es fozni se fog sokat. Mai, modern egyedulalloknak eleg.
süti beállítások módosítása