A kevesebb az új több

Csak egyszerűen!

Csak egyszerűen!

Hogyan nézz kevesebb tévét?

2014. július 10. - Hujber Tünde

A Becoming Minimalist blogban nemrég jelent meg egy bejegyzés arról, hogy hogyan lehet egyszerűen megszabadulni a tévéfüggőségtől. Ebben a bejegyzésben ennek a posztnak azt a részét olvashatjátok el rövidített fordításban, ami arról szól, milyen negatív hatásai lehetnek a túlzásba vitt tévénézésnek.

Amikor tévét nézel, gondolj arra, milyen negatív hatással van az életedre.

#1 Nem tesz jót az egészségnek. Számtalan tanulmány húz párhuzamot a tévénézés, az elhízás és a nem megfelelő étkezési szokások közé. De nem kell ahhoz tanulmány, hogy tudjuk, kevésbé egészségesen étkezünk tévézés közben.

#2 Eltávolít minket a valódi emberektől. A tévében szereplő karakterek nem valódiak. Egy irodaházban találták ki őket, és egy darab papíron keltek életre. Ezzel ellentétben téged nap mint nap valódi emberek vesznek körül, akiknek szükségük van rád, és akikre neked is szükséged van.

#3 Hatással van a vásárlási szokásainkra. A cégek nem költenének dollármilliókat reklámozásra, ha csak remélnék, hogy hatással lesznek rád a reklámok. Azért költenek dollármilliókat, mert tudják, hogy hatással van, vagyis végül is ők irányítják a vásárlási szokásaid.

#4 Pénzbe kerül. Pénzt költünk, hogy uraljuk a tévénket. Add össze a kábel/műholdas tévészámlát, a DVD-k árát, az internetes csatornák előfizetői díját, a mozicsatorna-előfizetéseket és a többit ... és máris igazi összegekről kezdhetünk beszélni

#5 Szó szerint kevésbé vagyunk megelégedve az élettel miatta. A Journal od Economic Psychology szerint a tévénézők arról számoltak be, hogy kevésbé voltak megelégedve az élettel, az anyagi lehetőségeikkel és idegesebbek voltak

#6 Kevesebb házasélet a házastárssal. Azok a párok, akiknek a hálószobájában van a tévé, fele olyan gyakran szeretkeztek, mint azok, akiknek nem ott volt a tévéjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr456461339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.07.11. 12:16:18

"Hogyan nézz kevesebb tévét?"

Azt nem tudjuk meg a cikkből.

gizmo26 2014.07.11. 12:35:42

Ezek jó része elmondható a tévézés helyett egész nap netező és blogokat olvasó, és azokba hülyégeket író emberekról is. Ők is elégedetlenek és boldogtalanok, kövérek, eltávoladtak a valódi emberektől, keveset szexelnek és azt is nagyrészt saját magukkal.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.11. 12:45:43

@Hoppácska: ezt SE meg úgy összességében se sokat. :S

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.11. 13:11:24

"Hatással van a vásárlási szokásainkra."

Alig hat rám. Kevés reklámot nézek.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.11. 13:13:06

„Pénzbe kerül.”

A torrentezés sokat segít a költségoptimalizációban.

Katalin1974 2015.06.29. 09:48:42

#1 Nem tesz jót az egészségnek.
Nemcsak az elhízással lehet gond, hanem egy esti híradó nézése közben a politikai hírektől felmehet az ember vérnyomása és vércukra (a mérgelődéstől), az egyéb (megölte, megverte, kirabolta, felgyújtotta) hírek hallatán pedig depressziós hangulata is lehet a nézőnek.

De szerencsére a készülék és a távirányító OFF gombja nagy segítséget nyújt az egészségmegőrzésben .:))

Amúgy sincs semmi nézhető egyik kanálison sem. :((
süti beállítások módosítása