A kevesebb az új több

Csak egyszerűen!

Csak egyszerűen!

Vaddisznók nyomában

2015. július 27. - Hujber Tünde

Nincs túl sok poszt mostanában a blogon, ebben a dögmelegben az ember örül, ha él. De kirándulás annál több van!

Most például vaddisznók nyomába eredünk!

A Csak egyszerűen! blog 4. tájgyaloglására hívlak titeket augusztus 1-jén, szombaton.

Indulás a máriaremetei kegytemplomtól. Megtekintjük a templomot és a parkját, majd irány a Remete-szurdok! A szurdokban lesz két barlang, amiből az egyikbe biztosan be lehet kukkantani, és denevérek is vannak bennük.

A szurdok után átvágunk Remeteszőlősön a K+ jelzésen, és a Hillside lakópark mellett rátérünk a P+ jelzésre, majd a P-re, ami elvezet a Vörös-pocsolyához. Ez egy vaddisznó-dagonyázó hely, de hogy a cocák is ott lesznek, azt nem garantálom. :)

Ezután maradva a P jelzésen folytatjuk az utat Nagykovácsiig, ahol átkelünk az Ördögárok patak kis hídján is. Ha van időnk, kedvünk és erőnk, körülnézünk a faluban, majd innen busszal jutunk vissza Hűvösvölgybe.

Figyelem! A BKV-bérletek csak Budapest határáig (Adyligetig) érvényesek, a fennmaradó szakaszra (Nagykovácsi-Adyliget) külön jegy kell!

Találkozó 09.30-kor a máriaremetei kegytemplom bejáratával szemközt állva, a balra lévő nagy szobornál lévő padoknál. Ha még nem jártál ott: ne a park, hanem a templom bejáratánál keresd a szobrot! :)

Megközelítés: Hűvösvölgyből az 57-es, 157-es, 157A és 257-es buszokkal a "Máriaremete kegytemplom" megállóig. Menetidő kb. 10-11 perc.

Visszafelé Nagykovácsiból a 63-as busszal jövünk (első ajtós felszállás, legyen nálad BKV jegy)

Táv: kb. 7-7,5 km.

Esőnap másnap, augusztus 2-án, de ekkor az indulás 10:00 óra, mert 9-kor mise van a templomban, és csak 10-kor lesz vége, akkor tudjuk megnézni.

Gyere el, és hozz még egy embert! :)

A Facebookon is jelentkezhetsz, előnye, hogy a Face gondoskodik arról, hogy ne felejtkezz el róla, hogy jelentkeztél!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr797658378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása