A kevesebb az új több

Csak egyszerűen!

Csak egyszerűen!

Asztalba épített székek

2014. május 12. - Hujber Tünde

Ha fontolgatod azt, hogy kisebb lakásba vagy egyenesen miniház-jellegű épületbe költözz, vagy már eleve kis alapterületen laksz, mindig felmerül a kérdés, hogy jó, jó, de hogyan rendezzem be? Nincs hely mindennek, ennél fogva előtérbe kerülnek az összecsukható bútorok.

Erre jó alternatívát mutatna az alábbi videóban és képen szereplő székekkel összecsukható asztal... ha nem foglalna ugyanannyi helyet, mint egy normál asztal 4 székkel. Mert a kinyitásához ugyanúgy kell a hely. El tudom képzelni úgy, hogy valahol tárolod, és aztán mondjuk kiviszed a kertbe akkor, amikor szükséged van rá. De ehhez ugye, kell egy tárolóhelyiség. :)

Az ötletet azonban gondolatban továbbfejlesztettem. Az asztalt nem köralakúra kell elkészíteni, hanem mondjuk reggelizőpult méretűre mélységben és szélességben egyaránt, a székek pedig értelemszerűen nem körben, hanem egy vonalban helyezkednek el rajta. A családtagok így könnyen "kinyithatják" a székeiket, amiken egymás mellett ülve tudnak étkezni. Az asztal alatti tárolórész pedig remekül használható a reggelihez szükséges "egyedi felszerelés" tárolására: saját bögre, kistál, stb.

További előnye ennek a konstrukciónak, hogy megszabadít minket attól a problémától, hogy bárszéket - amit amúgy sem tudunk másik asztalnál használni - eltünteti szem elől, amikor nincs használatban. A takarítás könnyebb, és valóban helykímélő. Mi a véleményed? Netán valami hasonló konstrukciót használsz otthon?

Forrás: Tinyhousetalk.com

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr816148996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása