A kevesebb az új több

Csak egyszerűen!

Csak egyszerűen!

Kihívás 2015 - Szabadulj meg 100 tárgyadtól idén is!

2015. január 12. - Hujber Tünde

Tavaly tavasszal indítottam útjára a Kihívást, aminek az a lényege, hogy év végéig meg kellett (volna) szabadulni 100 feleslegessé vált tárgytól.

A Kihívást a magam részéről sikeresen abszolváltam, de a ti részetek valahogy elmaradt dacára annak, hogy a 3 legjobban teljesítőnek jutalmul felajánlottam egy velem - és az én költségemre - elkölthető fair trade kereskedelemből származó finom kávét vagy teát.

Ez azonban nem szegte kedvem, ezért a Kihívás új kiadással jelentkezik. 2015-ben is szabaduljunk meg együtt 100 tárgyunktól! 

Ezúttal egy egész év áll rendelkezésre, kereken 50 hét. Hogy miért nem 52? Mert gondoltam, adok nektek 2 heti szabadságot, hogy ne kelljen egész évben a Kihívással gürizni. :) Ez azt jelenti, hogy hetente mindössze 2 tárgytól kell megszabadulni. Szerintem ez egy könnyen teljesíthető, sőt, akár könnyen túl is teljesíthető feladat.

Ennek ellenére az elérhető jutalmak terén emelem a tétet. Idén kétféle jutalom lesz, mindenki benevezhet bármelyikre.

Havi jutalom:

Az adott hónapban legtöbb tárgytól megszabaduló versenyző a következő hónapban vendégem egy fair trade kereskedelemből származó teára vagy kávéra. Jellegénél fogva ez a jutalom elsősorban budapestiek számára elérhető, mivel itt lakom, de persze bárki felutazhat ide. A havi jutalom 1 játékos számára csak 1 alkalommal megnyerhető, tehát 12 különböző nyertest remélek. A nyeremény átvételének további feltétele, hogy a havi penzumot minimálisan teljesíteni kell. Tehát ha heti 2 tárgytól kell megszabadulni, akkor (havonta 4 héttel számolva), legalább 8 tárgy "eltüntetése" a minimum elvárás a győzelemhez. Ez alól kivétel lesz a július, mert akkor fogom kiadni az említett 2 hét "szabit". 

Negyedéves jutalom:

Az adott negyedévben a legtöbb tárgytól megszabaduló játékos egyrészt vendégem a fair trade kávéra vagy teára, másrészt kap tőlem egy minimum másfél, de legfeljebb 2 órás családi (vagy szingli) költségvetés-tervező konzultációt. Ezt igény esetén a nyertes lakásán, de nyilvános helyen is megtarthatjuk. Viszont ennek a jutalomnak a "beváltásához" szükség van részedről bizalomra (mivel értelemszerűen be kell avatnod a bevételeidbe és kiadásaidba, valamint az életviteledbe), részemről pedig titoktartásra - ami nem is kérdés. A negyedéves jutalmat is 1 versenyző csak egyszer nyerheti meg, tehát 4 külön nyertesre számítok, de aki megnyert már havi jutalmat, az nyerhet negyedévest is. Ez a jutalom vidékiek számára is elérhető, de csak megyeszékhelyen vagy nagyobb városban, tehát ha egy kisvárosban vagy faluban nyered meg, akkor neked is be kell utazni a nagyvárosba. (A helyszínt a nyertessel egyeztetjük.) Ha ebben a városban nem árusítanak fair trade kávét vagy teát, akkor "simára" vagy a vendégem. A negyedéves penzumot itt is teljesíteni kell: 3x8, azaz 24 tárgytól való megszabadulás a minimumelvárás. Az első negyedév január 1-től március 31-ig tart, eredményhirdetés április legelején.

A listákat, hogy mitől szabadultatok meg, kommentben kérem, elsősorban a kihíváshoz kapcsolódó cikkek alá, de bármelyik cikk alá beírhatjátok.

Hogy - a kávén és a konzultáción kívül - miért is érdemes megszabadulni 100 tárgyadtól (vagy még többtől), arról itt írtam bővebben.

Kihívásra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr307060589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása