A kevesebb az új több

Csak egyszerűen!

Csak egyszerűen!

Olvass vissza! - 1. rész

2014. szeptember 17. - Hujber Tünde

A nyáron - az ismert ok miatt - eléggé belassultam, ami a blogírást illeti. Viszont ez nem jelenti azt, hogy nem követtem figyelemmel a miniházakra és az önkéntes egyszerűségre vonatkozó internetes "szakirodalmat". Most tehát jó pár írást ajánlok figyelmetekbe azok közül, amiket a nyáron olvastam ezekben a témákban. Ezeknek egy közös tulajdonságuk van: mind angol nyelvű. A mostani első részben (mert hogy nagyon sok érdekes cikket olvastam, 1 posztba bele sem fér) az önkéntes egyszerűségről, slow movementről szóló írásokból szemezgetek.

1. The American dream does not cost 130000$ a year - Joshua Becker kivesézi azt a cikket, ami azt állítja, hogy az amerikai álom eléréséhez évi 130 000 dollár jövedelem szükséges. (Forintban ez kicsit több, mint havonta 2,5 millió forint) Becker szerint nem szükséges ennyi.
2. Enough is enough - Joshua Becker itt arról ír, hogyan változott az évtizedek során az 'elég' fogalma.
3. 7 tips to speed up the decluttering process - Még mindig Joshua Becker ad nekünk 7 tippet arra vonatkozóan, hogyan tudjuk felgyorsítani azt a folyamatot, amiben megszabadulunk a kacatjainktól. Ez jól rímel az én 100-at 1 év alatt kezdeményezésemre.
4. A life-changing challenge: add one compliment - Joshua Becker itt azt javasolja, naponta egyszer bókoljunk valakinek.
5. The Becoming Minimalist business model - Ez nyilván sokatokat érdekelni fog: Joshua Becker arról ír, hogyan él meg a blogolásból
6. The end of the day philosophy - Leo Babauta megkérdezi: ha véget ért a napod, elégedett vagy-e azzal, ahogy a napot töltötted?
7. How to be prepared for anything - Leo Babauta túlélőkészlete az elkerülhetetlen jövő esetére.
8. Living the simple life - Leo Babauta leírja, hogyan éli meg azt, hogy már 9 éve egyszerű(bb) életet él
9. How to master the art of living - Az élni tudás művészete, Leo Babauta szerint
10. Making yourself work - Hogyan tudod magad munkára motiválni? Leo Babauta megmondja

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr316679971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása