A kevesebb az új több

Csak egyszerűen!

Csak egyszerűen!

Csak egyszerűen!

2014. május 01. - Hujber Tünde

Szia! Tündi vagyok. Nyáron 3 éves lesz a másik blogom, a 7veszteseg.blog hu, amiben a lean filozófia szemszögéből, egy képzeletbeli Ohno-körben állva szemlélem kis világunkat, az eseményeket és folyamatokat. Ez a foglalkozásom is, lean tanácsadóként dolgozok.

A lean számomra az egyszerűséget, a bonyolultságtól mentes folyamatok kialakítását jelenti. A világ úgy gondolja, hogy ez a filozófia csak a munka, a termelés világában használható, és mindennapjainkban nem. Van, aki azt mondja, a leant nem is szabad otthon használni. Én másképp gondolom, az én véleményem ennek éppen az ellentéte. Az egyszerűség, szervezettség filozófiáját éppen a mindennapokban, a háztartásunkban, a családunk életének a szervezésénél kellene nagyon tudatosan alkalmazni, így válna természetessé az, hogy a munkahelyünkön is használjuk.

Ez a blog tehát arról fog szólni, hogyan használjuk az egyszerűséget, mint filozófiát otthon, a háztartásban, a családban. Tehát ha a jártunkban-keltünkben látott folyamatok, jelenségek lean szemszögű "elemzése" érdekel (pl. hogy vajon miért olyan hosszú a sor a bankban, vagy fontos-e, hogy a boltban 20 féle péksütit áruljanak, esetleg velem együtt merengenél el azon, mi lesz azokkal a gyerekekkel a leendő munkahelyükön, akik "megbuktak" a PISA-teszten), akkor a másik blogba kukkants be.

Ha pedig inkább a dolog életmód része érdekel, hogy hogyan tudnál egyszerűbb életet élni otthon, kevesebb tárggyal, kevesebb és jobban szervezett háztartási folyamatokkal, egyszerűbb pénzügyekkel és esetleg még környezettudatosabban is, akkor ez a blog való neked.

Bármelyiket is olvasod és kommenteled, mindkettőn szívesen látlak! A leanről pedig, ha érdekel, itt olvashatsz bővebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr166101260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása