A kevesebb az új több

Csak egyszerűen!

Csak egyszerűen!

Hogy egy tanyával mennyi baj van!

2015. január 30. - Hujber Tünde

Egyik kedvenc blogom a Tanyasi életünk napjai. Egy fiatal csaj blogja, aki a férjével együtt már 2 éve a saját tanyájukon él Kecskemét mellett. Saját maga veteményez, állatokat tart, sőt lovakat (és persze lovagol is), befőz, savanyít, süt-főz, és persze blogol.

Nemrég az idei feladatairól írt posztot. Nem rövid a lista, és olyanok vannak rajta, hogy patkányállomány elűzése, fóliaház építése a vetemény mellett, kamrai teendők (csalamádé-, spagettiszósz-, baracklekvár-, bodzaszörp- és tésztakészítés, lecsó, gyümölcsaszalás, fűszernövény szárítás), téli tüzelő megvásárlása és felhasítása még nyár előtt, lóistálló boxosítása és még számtalan egyéb, "apró" dolog.

Ez a lista is bizonyítja, hogy a tanyasi életnek nem szabad csak úgy, a romantika és a városi lét "elviselhetetlensége" miatt egyik-napról a másikra nekivágni, vagy legalább annyira elszántnak kell lenni, mint ez a pár, akik szintén budapesti 6. emeletről költöztek le. Komoly munkát kell beletenni egy tanyába, rengeteg nehézséggel kell szembenézni (patkányok! sőt, a blog úgy kezdődik még 2013. áprilisában, hogy lehet, hogy a pár meg sem tudja venni a tanyát). Egy tanyán az élet nem csak romantikus lekvárfőzésből áll. Sajnos. :(

Mindenesetre addig is, amíg tépelődtök, hogy költözzetek-e tanyára vagy sem, ajánlom figyelmetekbe a blogot.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr467083053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása