A kevesebb az új több

Csak egyszerűen!

Csak egyszerűen!

Ha nem tudsz olvasni, soha nem leszel része a fogyasztói társadalomnak!

2015. június 09. - Hujber Tünde

Ezzel riogat az a cikk, amit először igen lelkesen olvastam a HR Portálon. Ugyanis arról szól, hogy a másodlagos analfabétizmus egyre terjed, de ma már olvasni tudás nélkül nem lehet munkát szerezni. Arról is szól a cikk, rögtön a bevezetőben, hogy az "olvasás az egyik legfontosabb védekezési stratégia mindenféle - bennünket érő - manipulációs kísérlettel szemben". Hát ezzel csak egyetérteni lehet, ugye?

A cikkben aztán leírták, hogy azok, akik erre rájöttek, nem csak úgy ültek a babérjaikon, hanem tettek is azért, hogy erre a tényre felhívják a figyelmet. Fogtak egy Range Rovert, amivel behajtottak játszóterekre. Az autóból hangoskönyvek szóltak, és aki felismerte a mesét, ami a kocsiból szólt, az ajándékot kapott. A szülők figyelmét is felhívták arra, hogy akik nem tudnak rendesen írni-olvasni, azok másodlagos állampolgárokká válhatnak, akiket (idézem) "kizárólag a reklámok és a képregények néhány szavas buborék szövegei kötik össze az írástudók világával."

Ez elég rémisztően hangzik, hiszen ki szeretné, ha a gyerekét csak a reklámok és a képregények néhány szavas buborékai kötnének össze az írástudók világával, és ki szeretné, ha a gyereke képtelen lenne védekezni a bennünket érő manipulációs kísérletekkel szemben?

Ezen a ponton már csak azt nem értettem, miért pont Range Roverrel hajtottak be a játszóterekre, és miért volt fontos kihangsúlyozni az autó márkáját? Hát az is kiderült az utolsó bekezdésből (félkövér kiemelés tőlem):

A szervezők Range Roverrel azt akarták példázni, hogy a jó munka előfeltétele a tanulás, amely olvasás és szorgalom nélkül nem igazán kecsegtet jól fizető állás, biztos megélhetés és jó autók reményével.

Hát ennyit arról, hogy ha a gyerekünk nem olvas, akkor csak a reklámok és képregények néhány szavas buborékai fogják majd összekötni az írástudók világával, habár azt azért remélem, hogy ha a gyerek megtanul olvasni, akkor talán tényleg fel lesz vértezve a bennünket érő manipulációs kísérletekkel szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr867528250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2015.07.02. 14:36:45

Az autos megközelites tenyleg erdekes, viszont ha mar auto akkor jobb a Range Rover mint a BMW, mert itthon a maffiozok, bodzaszedök es mindenfele egyeb, ketes, de legalabbis nem legalis ügyletekböl igen jol elö emberkek elsöprö többsege azzal jar.
süti beállítások módosítása