A kevesebb az új több

Csak egyszerűen!

Csak egyszerűen!

Kihívás! Szabadulj meg 100 tárgyadtól 1 év alatt! - Az utolsó lista és a tanulságok

2014. december 30. - Hujber Tünde

És elérkeztünk a játék végére. 100 felesleges dologtól kellett megszabadulni 1 év alatt (valójában május és december között).

Az a jó az év végében, hogy ilyenkor van karácsony, ami kiváló alkalmat nyújt arra, hogy rengeteg számunkra felesleges, de másnak még használható dolognak búcsút intsünk.

A házunk előtti kukákban sajnos gyakran turkálnak hajléktalanok. Az ő számukra tettem ki az alábbi holmikat:

#84 - 86. 3 darab törölköző.
#87 - 88. 2 pár női cipő, az egyik nyári, a másik téli.
#89 - 90. 2 darab pulóver.
#91. nem használt kötött sál

Mindet elvitték.

Ezen kívül sikerült az OLX-en is túladnom két újabb könyvön (#92-93)

Adományboltba került 2 DVD (#94-95), 2 színes nyári sál (#96-97), és 3 nyaklánc, bizsuk (#98-100)

És kész! Mission completed. :)

Nagyon tanulságos volt ez a kihívás, legalábbis számomra. Az embernek borzasztóan sok tárgya, holmija, eszköze, egyszóval cucca van. Sőt, még annál is több. Mégis, hihetetlenül nehéz lemondani róluk!

Annyira könnyű azt olvasni egy-egy életrajzban, hogy XY ekkor szétosztotta mindenét és kivonult a pusztába, hogy remeteként éljen, de mennyire nehéz valójában akár csak 100 dologtól megszabadulni! Talán az az oka, hogy nálam a végső cél nem a pusztába való kivonulás volt. :)

Tanulságos így utólag végignézni a listán: ruhák, cipők, könyvek, és főleg ajándéktárgyak és "apróságok" teszik ki a lista zömét. Csupa olyan dolog, amit hajlamosak vagyunk felhalmozni. De például alig-alig néztem körül a fürdőszobában, a konyhából pedig semmi nem került ki egy termoszon és egy csatos befőttesüvegen kívül.

Ennek ellenére - vagy éppen ezért - a kihívás jövőre is folytatódik. Szabadulj meg 100 tárgyadtól 2015-ben is!

Boldog új - kacatmentes - évet kívánok mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr106994569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katalin1974 2015.06.05. 09:28:03

Kár, hogy nem költözés előtt találtam rá erre a kihívásra!

Akkor ugyanis biztosan nyertem volna! :))

Nem bánom, hogy most már nem tudok beszállni a versenybe, örülök annak, hogy mindent lecsupaszítottam otthon.

Hujber Tünde · http://egyszeruen.blog.hu 2015.06.07. 12:28:07

@Katalin1974: Ez azt jelenti, hogy már csak a feltétlenül szükséges + néhány szép, kedves dísztárgy és emlék között élsz? Szóval egészen biztos, hogy már nincs mitől megszabadulnod?

Katalin1974 2015.06.16. 11:41:18

Nem, sajnos vannak még olyan holmik, amiket korábban ajándékba kaptam, és hiába próbáltam legalább a szekrény mélyére süllyeszteni, nem lehetett, ugyanis az ajándékozó, amikor nálam jár vendégségben, minden alkalommal rákérdez, hogy miért nincs elől és miért nem használom. Ilyen pl. egy hifitorony hangfalakkal ( plusz cd-k), amit tartogatnom kell, pedig nem is hallgatok zenét.
Ilyenkor mit lehet tennni?

Hujber Tünde · http://egyszeruen.blog.hu 2015.06.16. 14:10:46

@Katalin1974: El kell adni a hifit hangfalakkal. A legfontosabb, hogy rájöjj: a te életed csak te élheted. Nem kötelező azért hifit használnod, mert valaki más úgy gondolta, hogy neked az "jár".

Ha ez így túl drasztikus, akkor beszéld meg vele, hogy tulajdonképpen miért is vett neked hifit? Miért gondolta, hogy tökéletes ajándék lesz? Megbeszélhetitek azt, hogy eladod a hifit, és az árán közösen vesztek valamit, ami NEKED okoz örömet (az ajándéknak ugyanis ez a célja), és azt a valamit fogod úgy tekinteni, mint az ő ajándékát.
süti beállítások módosítása