A kevesebb az új több

Csak egyszerűen!

Csak egyszerűen!

Hétvégi pihenő - 3. hét

2015. január 17. - Hujber Tünde

Úgy gondoltam, mostantól hétvégenként mindig áttekintem, mi is történt itt a blogon az adott héten, valamint olvasnivalót ajánlok a hétvégére más, legtöbbször külföldi oldalakról, sőt, bónuszként még idézeteket, "bölcs mondásokat" is kaptok a minimalizmussal, a tudatos vásárlással, a miniházakkal, és úgy általában "a kevesebb az új több" filozófiával kapcsolatban.

Lássuk hát, mi történt a blogon.

Hétfőn útjára indítottam a Kihívás 2015-öt. Már tavaly is arra buzdítottalak titeket, hogy szabaduljatok meg a felesleges tárgyaitoktól, konkrétan 100 darab volt a kitűzött cél. Idén is ennyi, azaz hetente mindössze 2 tárgytól kell megszabadulni, és még nyeremények is várnak rátok!

Kedden egy vicces videót mutattam meg, amiben gyanútlan fiatalokat zártak be egy miniházba, hogy ott "éljenek" néhány óráig. Szerdán arról meséltem, hogy szerintem a minimalista emberek egy része eleve, már gyerekkorától minimalista gondolkodású, és ezek közé soroltam magamat is. Csütörtökön azon álmélkodtam, hogy az amerikaiak szemében egy 60 m2-es ház már "kicsi". Pénteken pedig videón bemutattam egy végre nem barna, hanem rózsaszín miniházat!

De mi történt a nagyvilágban ezen a héten?

A Tinyhouseblog.com-on arról írtak, hogy már a nyomtatott magazinok is felfedezték maguknak a miniházakat. Például a Country Living (Vidéki élet) magazin is összeállítást közöl a legjobb miniházakról.

A Tinyhoustalk.com Monicát, a szupernagyit mutatta be, aki olyan jó fej volt, hogy a házát átengedte az 5 gyerekes lányának, maga pedig átalakította a kerti fészert miniházzá, és ő maga ott lakik.

A Tinyhousetalk.com egy másik érdekes írást is lehozott, méghozzá egy emeletes miniházról. Egyelőre csak elképzelés van rajzokkal, de érdekes koncepció. Először azt hittem, a ház földszintje önmagában kb. 41 m2, de kiderült, hogy a földszint csak 22,3, míg az emelet 18,5 m2. Alaprajz az emeletekről a cikkben látható. Mi a véleményetek?

Ha elhatároztad, hogy beszállsz a Kihívás 2015-be, akkor pont jól jöhet ez a cikk Courtney Carver tollából, amit a vendégíróként tett közzé a Becomingminimalist.com-on, és amiben arról ír, mi az a 10 dolog, amitől legelőször kell megszabadulni akkor, ha egyszerűbb életre vágyunk.

Happiness Comes from Giving, Not Buying and Having - A boldogság az adásból következik, nem a vásárlásból vagy a birtoklásból, írja a Psychology Today-ben Steve Taylor.

A miniházak, a maguk módján, kezdenek betörni Európába is. Egy holland cég például most hordozható, bárhova könnyen áttelepíthető miniházakat kínál. A galérián kívül még több képet és két videót is találsz itt.

A végül az ígért okosság:

A tulajdonból is megárthat a sok.Akinek egy órája van, az tudja, mennyi az idő. Akinek kettő, az már soha nem lehet biztos benne.  
--Lee Segall, amerikai órás

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr397081585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása