A kevesebb az új több

Csak egyszerűen!

Csak egyszerűen!

Szemrevaló szerda 3.

2014. június 11. - Hujber Tünde

Ezen a héten érdekességeket hoztam a miniházak világából. Itt van például Esther és Kenny, akik egy fiatal amerikai pár. Ők a foglalkozásuk miatt választották az egyszerűséget és a miniházban élést: Esther komolyzenével foglalkozik, Kenny ács. Úgy gondolták, ezzel a két foglalkozással sosem fognak meggazdagodni, így ahelyett, hogy azon gondolkoznának reggeltől estig, hogy hogyan tudnának sok-sok pénzt keresni, hogy a szokásos nagy házat megvehessék, megfordították a gondolkodásukat, és azon töprengtek, hogyan tudnák az igényeiket a jövedelmükhöz igazítani. Először egy jurtában akartak lakni, de azt nem tartották elég kúlnak, majd jött a miniház ötlete. A velük készült riportot itt olvashatjátok el, de van saját blogjuk is.

szerda0611_01.jpg

A kerekeken nyugvó miniházak mozgalma lassan ér el Angliába, bár ott már szokásban van egy ideje pajták és egyéb kisebb melléképületek dolgozószobaként vagy vendégházként való hasznosítása, de már ott is megalakult egy cég, ami kifejezetten miniházak építését vállalja, például egy ilyenét:

szerda0611_02.jpg

Amerikában is vannak, akik a miniházak mellett még mindig nagy rajongói a klasszikus lakókocsiknak. Úgy gondolják, a lakókocsinak nem kell lepukkantságot sugároznia, és azért harcolnak, hogy a lakókocsikról és tulajdonosaikról végre ne a filmeken látható koszos, szegényes lakókocsi-telepek jussanak az emberek eszébe. Ezen a képen például egy Airstream alaprajza látható. Kent Griswold, aki a cikket írta róla, külön kiemeli a körbejárható ágyat, mint remek dolgot.

szerda0611_03.jpg

Miniház a semmi (azaz Colorado) közepén. Itt elolvashatjátok az egész sztorit!

szerda0611_04.jpg

És végül, ha szeretitek azt nézni, ahogy 13 éves tinilányok bemutatják a házaikat, akkor nézzétek meg ezt a videót, ahol Sicily Kolbeck mutatja be a sajátját, és a végén még puszit is küld. :)

  

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr666285097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása